top of page

El mòdul de sensors de les nostres sondes espacials. Muntatge i comprovació inicial

microbit.png
NostraSonda_Sensors.png

Micro:bit és un petit ordinador que disposa d'un microcontrolador, diversos sensors integrats, un sistema de visualització format per una matriu de 25 LEDs i un sistema de telecomunicació.

Muntatge1.png

Muntatge del mòdul de sensors

Utilitzarem un suport dissenyat amb Tinkercad 

específicament per a les nostres sondes

i imprés en 3D, en el qual encaixarem la placa micro:bit.
Arxius del suport a Thingiverse

MiSonda.png

Abans del muntatge a la sonda fixarem dos cargols M3x12 als pins 0 i GND per tal de fixar bé la placa al suport i poder connectar components externs.

GOxhiWl.gif

Alimentació des de l'ordinador

A través del port micro USB de la placa podem alimentar-la directament des de l'ordinador amb un cable micro USB com el del carregador del mòbil.
En connectar a l'ordinador s'encendrà un LED de color groc a la cara posterior de la placa, i s'executarà el programa que hi hagi guardat.

Molt important! El port micro USB és extremadament fràgil.
No connectar a un port USB d'alta velocitat de l'ordinador (els de color blau).

Un cop connectat el cable, sempre que haguem de desconnectar ho farem des de l'ordinador. El cable el mantindrem inserit sempre al port de la placa.

connect.png
Getting_started_with_Micro_Bit-01.jpg

Alimentació externa

Per tal que la placa pugui ser autònoma respecte l'ordinador, l'alimentarem amb una bateria formada per 2 piles AAA, que proporcionen 3V*

La connexió es realitza mitjançant un connector JST.

 

Molt important! El connector JST del portapiles és fràgil.

La bateria la mantindrem sempre connectada a la placa. Per tal de fer un ús racional de l'energia, quan no la necessitem la desconnectarem mitjançant l'interruptor de la bateria. 

 

Si les piles són recarregables proporcionaran 2,4 V.

MakeCode.png

Programació

El micro:bit es pot programar en diferents llenguatges. Nosaltres utilitzarem l'entorn online MakeCode que utilitza blocs gràfics i té un simulador que ens permetrà comprovar el funcionament dels nostres programes sense necessitat de carregar-los en la placa.

Per carregar els programes a la placa cal descarregar-los primer a l'ordinador. Cliqueu el botó per saber com fer-ho:

descarga.png

Compartim els resultats

Per compartir els resultats utilitzarem el mur virtual PlanetBase. Sensors Sonda Espacial  on inserirem captures de pantalla dels nostres programes i vídeos que mostrin els comportaments de les nostres sondes.

bottom of page