EL PROTOCOL HTTP
El protocol HTTP (HyperText Transfer Protocol, protocol de transferència d'hipertext) estipula la transferència d'informació entre dos dispositius connectats en xarxa:
Un servidor és un ordinador que conté informació, generalment
en forma de pàgina web.
Un exemple de servidor és l'ordinador de Google que conté aquest lloc web.
Un client és un altre ordinador, com ara el nostre portàtil o mòbil, que sol·licita accedir a aquesta informació a través
d'un navegador, realitzant una sol·licitud a una URL (Uniform Resource Locator, l'adreça d'internet única i específica que s'assigna a cada un dels recursos disponibles de la World Wide Web).
Quan el servidor rep la sol·licitud (request) d'un client, l'analitza i envia una resposta (response) amb la informació sol·licitada.
Si alguna cosa falla o el servidor no té la informació sol·licitada, respondrà amb un missatge d'error.
FEM TREBALLAR L'ESP32 COM A CLIENT HTTP
Connexió a WiFi. Optimitzem el codi
La connexió a WiFi només és la primera part de qualsevol projecte IoT, i de tots els projectes IoT.
Un cop comprovat que funciona convé convertir-la en una funció que podrem desar en un fitxer i executar des de qualsevol altre.
Veieu com fer-ho al vídeo:
Fem una sol·licitud de prova
Per fer sol·licituds HTTP cal importar el mòdul urequests de MicroPython, especificar la URL i el mètode HTTP de la sol·licitud.
El protocol HTTP té dos mètodes per fer sol·licituds: GET i POST. Nosaltres utilitzarem el mètode GET (menys segur que POST però més fàcil d'implementar) per accedir, un cop connectats a WiFi, a aquesta url: http://micropython.org/ks/test.html
El resultat a la consola 👇
Si accediu amb el navegador a l'orígen de la pàgina (botó dret) veureu la mateixa informació que apareix a la consola de Thonny.
Aixó és codi HTML (HyperText Markup Language), el llenguatge amb que es fan les pàgines web