Visualitzadors. Pantalles OLED vs LCD
A més del monitor sèrie, que obliga a tenir obert l'IDE, podem mostrar informació amb altres dispositius, com les pantalles:
Visualitzadors. Pantalles OLED vs LCD
A més del monitor sèrie, que obliga a tenir obert l'IDE, podem mostrar informació amb altres dispositius, com les pantalles:
Connexió a la meva xarxa WiFi
Tècnicament WiFi no és més que una tecnologia que utilitza ones electromagnètiques per connectar sense cables diversos dispositius propers entre ells (estacions) a través d'un dispositiu d'interconnexió (punt d'accés, AP), constituint una xarxa local sense fils.
L’AP és el que estableix els paràmetres de funcionament de la
xarxa WiFi, centralitza i gestiona totes les comunicacions entre els dispositius, però per si sol no proporciona accés a Internet.
La tecnología Wi-Fi (abast: 100 m) utilitza principalment la banda de 2,4 GHz de l'espectre electromagnètic, que es troba dins el rang de les microones.
Podem fer actuar l'ESP ...
com a punt d'accés
Si configurem l’ESP32 com a punt d’accés (hotspot), aquest crearà la seva pròpia xarxa WiFi i podrem connectar-nos a ell mitjançant qualsevol dispositiu amb connectivitat WiFi sense necessitat de passar pel router.
Tot i que en aquest cas no podrem sortir a Internet, hi ha moltes situacions en les que treballar en xarxa local pot ser útil per definir la interacció de dispositius propers entre ells.
#include <WiFi.h>
// dades de la xarxa WiFi:
const char* ssid = "MiXarxa";
const char* pass = "12345678";
void setup ( )
{
Serial.begin (115200);
WiFi.softAP (ssid, pass); ❶
delay (1000);
}
void loop ( )
{
Serial.print (WiFi.softAPgetStationNum ( )); ❷
Serial.println (" estacions connectades");
delay (1000);
}
❶ La instrucció WiFi.softAP genera una xarxa WiFi, que pot ser encriptada (amb contrassenya) o oberta si només definim el SSID com a paràmetre.
❷ La instrucció WiFi.softAPgetStationNum retorna el nombre d'estacions (dispositius) connectades a la xarxa definida.
Un cop carregat el programa a la placa, si comprovem les xarxes disponibles des del mòbil o l’ordinador, n’hauria d’aparèixer una de nova, amb el nom que hem definit al codi.
Si ens connectem, ho veurem al monitor sèrie de l'IDE.